27 листопада 2015

Готуємось до районного етапу гри «Сокіл» («Джура»)

УВАГА! У квітні 2016 року Чернігівський БДЮТ та відділ освіти, молоді та спорту Чернігівської райдержадміністрації проводить районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед навчальних закладів Чернігівського району.
У змаганнях беруть участь команди (далі рої) з числа учнів загальноосвітніх шкіл.
Кількісний склад рою – 10 осіб: 8 дітей (не менше 2-х дівчат) та 2 керівники. Вікові групи учасників – джури козацькі (школярі середніх класів віком 11-15 років) та молоді козаки (школярі старших класів віком 16-18 років). 
У кожному рої визначається провідник – ройовий.
Один керівник команди – вихователь, другий – фахівець з певного виду змагань, включений до програми Гри, який може залучатися до суддівства та роботи секретаріату Гри за рішенням ГСК.
Документація та терміни її подання
Письмове підтвердження про участь в обласному етапі Гри надсилається за два тижні до проведення гри на адресу Чернігівського БДЮТ або відділу освіти.
Іменні заявки на участь команд у змаганнях виключно за формою (Додатку 4), завірені підписом і печаткою керівника навчального закладу, а також печаткою медичного закладу, подаються до мандатної комісії в день заїзду.
Разом із іменною заявкою керівникам команд потрібно подати такі документи:
- учнівські квитки, дійсні на 2015-2016 рр. або довідки з місця навчання на 2015-2016 рр. 
- страхові поліси від нещасних випадків на всіх учасників, дійсні на час проведення змагань. Умови страхування повинні передбачати страховий захист від нещасних випадків, які сталися під час занять спортом;
- наказ закладу щодо участі команди в змаганнях, у якому зазначено про проведення інструктажів із безпеки життєдіяльності з учасниками змагань.
Зміст Гри
Учасники Гри змагаються у таких видах:
Військово-спортивні та туристсько-спортивні види:
- впоряд (стройова підготовка; оцінка зовнішнього вигляду, одностроїв, зорганізованості та якості виконання впорядових наказів; виконання маршової патріотичної пісні);
- смуга перешкод з використанням козацької легенди та подоланням перешкод;
- «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт. 
Додаткові види:
- гра «Відун»– інтелектуальні змагання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України.
- «Бівак» (таборування – оцінка побуту, чистоти, доцільності розміщення, дотримання санітарно-гігієнічних норм, стан спорядження, особистих речей, посуду тощо).
- Ватра («У колі друзів») – представлення творчо-мистецького звіту рою.
- «Добре діло» – конкурс на кращий звіт про доброчинні справи під гаслом, що виконувались відповідно до ідейних принципів козацького лицарства.
- «Конкурс козацької пісні» – конкурс на краще виконання народних та авторських українських пісень на тему козацтва.
- «Стрільба» – змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки по мішені на дистанції 10 метрів.